Find best premium and FreeJoomla templates at

OFTALMOLOGIJA

Print PDF

Oftalmološke usluge:


1. Preventivni pregledi
U našem medicinskom centru posebnu pozornost poklanjamo pravovremenom otkrivanju i liječenju bolesti oka povezanih s različitim sustavnim bolestima. Postoje mnoge bolesti za koje ne bi ni pomislili da mogu oštetiti vid i Vaše oko: reumatološke bolesti, dijabetes, povišeni krvni tlak, poremećaji cirkulacije, neurološke bolesti , imunološke bolesti itd. Ako ste i savršeno zdravi preporučili bismo Vam jednom godišnje napraviti kompletni oftalmološki pregled kako bi na vrijeme otkrili  i spriječili neugodne posljedice do kojih može dovesti zakašnjelo dijagnosticiranje određenih promjena. Nažalost, određene promjene i bolesti oka mogu se javiti „podmuklo“, neće Vas ništa boliti, nećete primjetiti pad vida  sve dok promjene ne budu jako uznapredovale. U suvremenom svijetu cilj je spriječiti promjene koje mogu dovesti do oštećenja zdravlja i to je osnovna težnja našeg medicinskog centra.


2. Pregledi za naočale
Izuzetno važno je dobro odrediti dioptriju u naočalama. Koliko puta Vam se dogodilo da nakon rada na računalu ili duljeg čitanja imate glavobolju, zamuti Vam se vid?  Imate naočale koje uredno nosite, ali svejedno se tegobe javljaju. Jeste li  provjerili imate li  uredan binokularni i stereo vid?  Možda je problem u slaboj konvergenciji ( mogućnost zadržavanja oba oka da surađuju prilikom rada na blizinu).  Sve to vrlo jednostavno se može riješiti pravilnim ordiniranjem prizama u naočalama. Dođite i najsuvremenijim  dijagnosticiranjem provjerite jeste li  kandidat za ordiniranje prizama. Riješite svoj problem jednostavno i bezbolno!


3. Pregledi za kontaktne leće
Ukoliko ne želite nositi naočale (iako je nošenje naočala  definitivno najzdravije za Vaše oči) možete se odlučiti za kontaktne leće. Nakon pregleda u medicinskom centru predložit ćemo Vam i ordinirati što je najbolje za Vaše oči. Danas na tržištu možete naći izuzetno raznoliku ponudu mekih kontaktnih leća: dnevne, dvotjedne, mjesečne, tromjesečne, multifokalne (progresivne) kontaktne leće.  Naravno da ste zbunjeni i ne znate što je najbolje baš za Vas i Vaše oči. Meke kontaktne leće izuzetno su udobne za nošenje, međutim morate biti upoznati sa određenim promjenama koje mogu nastati prilikom nošenja leća, na koji način voditi brigu o lećama, koje su moguće komplikacije. Sve to je od izuzetne važnosti kako bi na vrijeme mogli primjetiti da se događaju promjene i pravovremeno kontaktirali oftalmologa. U određenim slučajevima bolje je ordinirati polutvrde, plinopropusne kontaktne leće (RGP). Dođite i s povjerenjem se savjetujte, zajednički odlučimo što je najbolje za Vas!

4. Mjerenje očnog tlaka, gonioskopija
Povišeni očni tlak (glaukom) je vrlo ozbiljna bolest oka koja može nepovratno oštetiti Vaš vidni živac. U početku, dok još vrijednosti očnog tlaka nisu visoke, nema bolova niti značajnijih simptoma koji Vas mogu navesti na pomisao da se radi o povišenom očnom tlaku. Zbog toga, ukoliko u obitelji imate nekoga tko ima povišeni očni tlak, ili nemate u obitelji nikoga sa povišenim očnim tlakom, ali ste stariji od 40 godina, obvezno dva puta godišnje morate napraviti kontrolu očnog tlaka i pregled očne pozadine. Tako bi se na vrijeme uočile promjene vezane za očni tlak. Ukoliko se pravovremeno krene s terapijom povišenog očnog tlaka mogu se spriječiti ili odgoditi vrlo neugodne posljedice na vid (suženo vidno polje, vrlo slaba vidna oštrina, sljepoća).

5. Otkrivanje i liječenje bolesti prednjeg  segmenta oka (alergijski, bakterijski, virusni konjunktivitisi)

6. Dijagnosticiranje i liječenje bolesti oka povezanih s reumatološkim, neurološkim i dermatološkim bolestima (uveitisi, iridociklitisi, paralitički strabizmi), šećernom bolesti, bolestima  cirkulacije, povišenim krvnim tlakom, bolestima štitnjače

7. Dijagnosticiranje i liječenje bolesti mrežnice (dijabetička retinopatija, senilna makularna degeneracija)

8. Dijagnosticiranje i liječenje suhog oka

9. Dijagnosticiranje i liječenje bolesti oka kod djece (kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam, škiljenje -strabizam, slabovidnost - ambliopija)
Pregled vida kod djece najvažnija je zadaća našeg medicinskog centra.  Zdrave oči, s dobrom vidnom oštrinom, preduvjet su za uspješnost kroz cijeli život. Nažalost, kao oftalmolozi svjedoci smo često, da nam djeca dolaze u prvim i višim razredima osnovne škole kada se prvi put dijagnosticira da trebaju nosti naočale i da su slabovidni. Ovaj propust naročito se može dogoditi kada je dijete slabovidno na jednom oku, budući da se dobro u svakodnevnom životu služi sa drugim okom. Vidna oštrina razvija se intenzivno do šeste, sedme godine života. Zato je od iznimne važnosti za Vaše dijete na vrijeme dijagnosticirati da li ima dioptriju (dalekovidnost, kratkovidnost, astigmatizam) i da li je vidna oštrina na oba oka uredna. Ukoliko se otkrije da dijete ima dioptriju ordinirat će se naočale, a dijete stječe sve preduvjete za dobar razvoj vida. U slučaju slabovidnosti (ambliopije) krenut ćemo na vrijeme s terapijom slabovidnosti i omogućiti Vašem dijetetu dobar razvoj vidne oštrine. Medicinski centar Kuna & Perić nudi Vam uslugu stručnjaka sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom u liječenju slabovidnosti i drugih bolesti oka kod djece.

10. Liječenje slabovidnosti (ambliopije)

11. Operativni zahvati izraslina na vjeđama: jačmenci (chalazioni), bradavice (verrucae), žućkasti plakovi (xanthelasmae)

12. Korektivni operativni zahvati na vjeđama (kapcima)

13. Aplikacija botoxa u oftalmologiji

14. Aplikacija subkonjunktivalnih injekcija, retrobulbarnih injekcija

15. Uzimanje bakterioloških briseva i briseva na Chlamydiu

Podijeli vijest:

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedin