Blefaroplastika

Riješite se umornog izgleda očiju


Naslovna

   >  

Blefaroplastika

Što je blefaroplastika?


Životni put ostavlja svoje tragove na našem licu, a jedno od područja gdje ti tragovi postaju posebno vidljivi su i naši kapci. Višak kože i masnog tkiva na kapcima može rezultirati umornim izgledom i smanjenjem vidljivosti. Srećom, tu je blefaroplastika - operativni zahvat koji vam može pomoći da povratite mladalački izgled i samopouzdanje.

Blefaroplastika je efikasan i siguran postupak koji se koristi za uklanjanje viška kože s gornjih i donjih vjeđa. Osim toga, po potrebi se može smanjiti i višak masnog tkiva kako bi se postigao skladan i prirodan izgled očiju.

Ovaj postupak se često odabire iz različitih razloga:

•   Povratak mladolikog izgleda: Blefaroplastika može značajno pomladiti izgled lica, čineći vas svježijim i energičnijim.
•   Poboljšanje vidljivosti: Uklanjanjem viška kože s gornjih kapaka može se poboljšati vidljivost, posebno kod starijih osoba čiji kapci s godinama počinju težiti prema očima i utjecati na vidljivost.
•   Povećanje samopouzdanja: Ponekad se umoran izgled očiju može odraziti na Vaše samopouzdanje. Blefaroplastika vam može pomoći da se osjećate bolje u vlastitoj koži.

Blefaroplastika gornjih vjeđa

Blefaroplastika gornjih vjeđa je među najizvođenijim zahvatima estetske kirurgije i odnosi se na kirurški postupak koji se koristi za korekciju i poboljšanje izgleda gornjih kapaka. Tijekom vremena, koža na gornjim kapcima može izgubiti elastičnost i početi se naboravati. Ovaj postupak uklanja višak kože, mišića i masnog tkiva kako bi se postigao svjež i podmlađen izgled očiju.

Općeniti postupak izvođenja je:

•   Konzultacija i planiranje: Prvi korak u procesu blefaroplastike gornjih vjeđa je konzultacija s našim kvalificiranim okuloplastičnim kirurgom. Kirurg će procijeniti Vaše oči, razgovarati s vama o Vašim ciljevima i očekivanjima, te izraditi individualni plan za postupak.
•   Anestezija: Za udobnost pacijenta, obično se primjenjuje lokalna anestezija, ali u nekim slučajevima može se koristiti i opća anestezija.
•   Incizija: Kirurg napravi diskretnu inciziju duž nabora gornjeg kapka. Ova incizija je pažljivo smještena kako bi rezultirala minimalnim vidljivim ožiljcima nakon zacjeljivanja.
Uklanjanje viška tkiva: Nakon incizije, kirurg uklanja višak kože, mišića i masnog tkiva koji uzrokuju naboravanje kapka i težinu očiju.
•   Zatvaranje Incizije: Incizija se precizno zatvara kako bi rezultirala minimalnim ožiljcima. Šavovi su tanki i neprimjetni.

Kada je u pitanju blefaroplastika, izbor stručnjaka je od suštinskog značaja. Naši okuloplastični kirurzi su specijalizirani za estetske i funkcionalne probleme očiju i kapaka. Njihovo specifično obrazovanje i iskustvo čine ih najboljim izborom za ovu vrstu operacije. Kada se odlučite za okuloplastičnog kirurga, dobivate:

•   Stručnost: Naši okuloplastični kirurzi su obučeni i educirani za izvođenje blefaroplastike, što garantira visoku kvalitetu i sigurnost tokom i nakon zahvata.
•   Individualni pristup: Svaka osoba je jedinstvena, a u centru Kuna&Perić pristupamo svakom pacijentu individualno kako bismo postigli najbolje rezultate.
•   Prirodan izgled: Iskusni okuloplastični kirurzi postižu prirodan izgled očiju, bez izraženih ožiljaka ili neprirodnih promjena.

Zahvat nije vremenski zahtjevan.

Izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Poslije zahvata se pacijent otpušta na kućnu njegu, kontrola sljedeći dan i vađenje šavova za 7 dana.Ne dozvolite da višak kože na Vašim kapcima definira Vaš izgled i samopouzdanje. Blefaroplastika vam može pomoći da povratite svježinu i mladenački izgled očiju. Kontaktirajte nas danas kako biste saznali više o ovom postupku i kako bismo vas vodili kroz cijeli proces. Za okvirne cijene provjerite cjenik usluga. Neka Vaše oči ponovno zablistaju! Blefaroplastika je ključ za povratak mladosti i samopouzdanja.


Naše osoblje zaduženo za uslugu blefaroplastike

•  Dr. med. Josip Knežević