Okuloplastična kirurgija

Oživite pogled i riješite se nedostataka


Naslovna

   >  

Okuloplastična kirurgija

Što je okuloplastična kirurgija?


Okuloplastika je specijalnost koja kombinira estetske i funkcionalne postupke kako bi se poboljšalo područje oko očiju. Naša klinika je posvećena pružanju vrhunske okuloplastičke skrbi koja ide iznad i dalje od estetike, nudeći pacijentima preciznost i sigurnost u svakom koraku. Kroz korekciju kapaka, uklanjanje vrećica ispod očiju i podizanje obrva, postižemo prirodne i uravnotežene rezultate koji naglašavaju ljepotu očiju.

Svaki pacijent je jedinstven, stoga pristupamo svakom slučaju individualno. Naši stručnjaci razvijaju personalizirane planove liječenja koji odgovaraju specifičnim potrebama i ciljevima svakog pacijenta.Naš tim okuloplastičara vodi se najnovijim tehnologijama i suvremenim tehnikama kako bi osigurao optimalne rezultate. S dugogodišnjim iskustvom u području okuloplastike, možete biti sigurni da ste u sigurnim rukama.

Nakon postupka, pružamo detaljne smjernice za oporavak i savjete kako biste osigurali najbolje moguće rezultate. Također smo uvijek dostupni za bilo kakva pitanja ili brige koje se mogu pojaviti nakon zahvata.
Blefaroplastika donjih vjeđa

Operativni zahvati na donjim vjeđama mogu utjecati na poremećaj položaja vjeđe. Tegobe na donjim vjeđama mogu biti različito izražene zbog čega je i operativni pristup drugačiji. Planu operativnog liječenja prethodi dobar klinički pregled nakon čega se formira prijedlog o operativnom liječenju za svakog individualno.

Spada u zahtjevnije zahvate.Spuštena vjeđa (ptoza)

Spuštena vjeđa može biti prisutna od rođenja, može nastati tijekom starenja ili kao rezultat nekakve traume. Uglavnom je riječ o spuštenim gornjim vjeđama. Pristup operativnom liječenju kao i uspješnost svakog pojedinog zahvata se procjenjuje tijekom kliničkog pregleda.
Uvrtanje ili izvrtanje vjeđe (entropij / ektropij)

Poremećaj uredne pozicije vjeđa koje rezultira oštećenjem očne površine. Uvrtanje vjeđe dovodi trepavice u direktan kontakt s površinom oka čime stvara mehanička oštećenja. Takvo stanje rezultira žuljanjem, stvaranjem rana na površini rožnice i povećava šansu za nastanak infekcija rožnice – keratitisa.

Izvrtanje vjeđe dovodi do pojačanog isušivanja očne površine koje također narušava prirodnu zaštitu površine oka što rezultira razvojem keratitisa. Dugotrajno izvrnuta vjeđa dovodi do promjene u samoj sluznici na mjestu kojem je odvojena od oka što može stvarati dodatne komplikacije prilikom samog operativnog liječenja.
Tumori, ksantelazme, bradavice…

Različite promjene (dobroćudne ili zloćudne) u periokularnom području uklanjamo različitim metodama ovisno o samoj promjeni.


Ako želite saznati više o našim uslugama okuloplastike te osigurati najbolju skrb za svoje zdravlje i budućnost, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je tu da odgovori na sva Vaša pitanja i dogovori termine pregleda prilagođene Vašim potrebama. Za okvirne cijene provjerite cjenik usluga. Vaše zdravlje je važno, a mi smo ovdje da vam pružimo vrhunsku skrb i podršku.